BEGELEIDING TIJDENS JOUW EXPLORE REIS

Een onvergetelijke rondreis met Explore? 

Veiligheid en belevenis, twee kernbegrippen van onze jongerenreizen. Natuurlijk kent ons eigen (Nederlandstalig) monitorenteam deze twee begrippen als geen ander: 

  • Veiligheid: onze monitoren staan 24u op 24u, en dat 7 dagen op 7, klaar voor onze reizigers. Tevens hebben wij op al onze explore bestemming steeds een locale gids & chauffeur. Deze kennen de locatie door en door en zorgen dus mee voor de veiligheid.
  • Belevenis: Onze rondreizen verlopen steeds in kleinere groepen waarbij we maximum 12 personen toelaten per rondreis, daarbij zijn al onze rondreizen op maat van jongeren gemaakt en dus geen standaard/klassieke rondreisvakantie. Het programma werd in samenspraak met het hele Summer Bash team & locals uitgewerkt en goedgekeurd.  

Wij hebben de luxe om over een uitgebreid en professioneel monitorenteam te beschikken en onze monitoren zijn stuk voor stuk personen die verscheidene screeningsrondes hebben doorstaan. Bij iedere werving hanteren wij een strikt beoordelingscriterium, omdat we ervan overtuigd zijn dat alleen de beste monitoren goed genoeg zijn voor onze reizigers. Zo zullen alleen monitoren met voorgaande ervaring meegestuurd worden om de Explore reizen te begeleiden.  

De Explore monitoren hebben dan ook al veel ervaring opgedaan in de courante locaties van Summer Bash alvorens ze mee worden gestuurd met een Explore reis. Explore monitoren zijn eigenlijk de ‘veteranen’ van ons monitorenteam, aangezien Explore reizen een hoger niveau aan monitoringcompetentie vereisen.  

Onze monitoren krijgen van bij de start van hun ‘carrière’ een interne opleiding en krijgen meermaals per jaar een bijscholing. Die worden gedoceerd door professionals met gekwalificeerde diploma’s en relevante ervaringen in zowel het binnen- als buitenland. In het opleidingspakket zit onder andere een aangepaste EHBO-cursus voor mogelijke grote en kleine crisissituaties op de bestemmingen. Zo weten de monitoren ten allen tijde hoe ze zo snel en efficiënt mogelijk kunnen reageren. 

Omdat wij er sterk van overtuigd zijn dat een goede sfeer onder de monitoren een essentieel onderdeel is voor het slagen van de vakantie, organiseren we geregeld teambuildingsactiviteiten, zowel voor, tijdens als na het seizoen. Wij geloven dus dat groepscohesie de sterkte zal zijn van ons monitorenteam, want zo staan al onze monitoren als één hechte groep klaar voor onze reizigers. 

We zijn ervan overtuigd dat al onze monitoren zich voor de volle 300% willen inzetten. En dat is wat we van onze monitoren verwachten: hun volle inzet vanaf de eerste reiziger die ze verwelkomen op de bus tot de laatste reiziger die niet meer naar huis wil vertrekken.